En kløversti i Hornsyld og Bråskov

En kløversti i Hornsyld og omegn.
Fire stier med udgangspunkt i Hornsyld idrætscenter, der forbinder områdets faciliteter og steder, og skaber mulighed for oplevelse og bevægelse

fredag den 20. juli 2012

Hornsyld sygehus


Det første sygehus blev bygget i 1891. Det havde 2 stuer med 8 sengepladser. Der var ingen operationsstue, så indgreb blev foretaget i lægeværelset. Samtidig blev der opført et epidemisygehus med i alt 12 sengepladser. Først i 1912 fik sygehuset en egentlig operationsstue. I 1917 byggede man et nyt og tidssvarende sygehus - indviet i 1919. Nu var der i alt 98 sengepladser. 
I april 1965 ændrede Hornsyld sygehus status således, at det kom til at fungere som langtidsmedicinsk og efterbehandlingssygehus. Fra 198o til 1985 gennemgik Hornsyld sygehus igen en ændring. Det blev besluttet, at bygningerne ikke længere skulle rumme sygehus, men i stedet overgå til psykiatisk amtsplejehjem.
I 2oo2 begyndte man nedrivning af de eksisterende bygninger, og i dag er området bebygget af døgninstitionen Sønderparken og Kildevældet. Endvidere er de tidligere funktionærboliger overgået til at være andelslejligheder.

Sygehuset, 1975Ingen kommentarer:

Send en kommentar