En kløversti i Hornsyld og Bråskov

En kløversti i Hornsyld og omegn.
Fire stier med udgangspunkt i Hornsyld idrætscenter, der forbinder områdets faciliteter og steder, og skaber mulighed for oplevelse og bevægelse

torsdag den 26. juli 2012

Teglværket Tinghuse


Ejeren af Brågård, Hans Andreas Hansen, gik rundt på sine marker og undersøgte jordens bonitet med hensigt på at opføre et teglværk for at få billige byggematerialer til at opføre en ny og moderne gård. 
H.A. Hansen måtte dog købe en jordlod i Tinghuse, hvor de rette jordbundsforhold var tilstede. Her blev i 185o opført et teglværk, som menes at bestå af en teglovn, en lermølle, en tørrelade og 2 drænrørslader, samt en arbejderbolig.  Der var syv ansatte på værket. De seks var arbejdere fra Tyskland, og de var ansat fra forår til efterår. Den syvende var der hele året og stod for udlevering i vinterhalvåret.
I 1855 dør H.A.Hansen, og hans enke sælger året efter til Julius Crone, en velbeslået proprietær og kammerråd, som kun er der i 10 år og sælger i 1866 til J.H.A. Güsloff. Det vides ikke, hvor længe han har drevet teglværket. Blot, at han fik hård konkurrence fra Stenderup teglværk, der havde nyere maskiner.
Sidste livstegn er fra folketællingen i året 1880.Ingen kommentarer:

Send en kommentar